Aftersun

Aftersun, het verkoelende bad voor een verbrande huid

Zonnen is leuk, verbranden een stuk minder. Door te veel UV-straling verbrand de huid. Om de pijn te bestrijden moet je eigenlijk de hitte uit de huid zien te halen. In de handel zijn er legio aftersun producten te koop. Naast de verkoelende werking, vertraagt een aftersun het vervellingproces. Een aftersun zorgt voor herstel en hydratatie van de uitgedroogde huid. Aftersun is daarom niet alleen verkoelend maar zorgt er ook voor dat de veroudering van de huid minder snel gaat. Breng daarom de aftersun royaal op de huid aan (wel die eerst schoonmaken), zodat de huid de mogelijkheid krijgt om te herstellen.

Grootmoederrecept voor een verbrande huid

Bij gebrek aan een goede aftersun kan er ook een huis tuin en keuken middel gebruikt worden. Dep de huid met een beetje citroensap. Alternatief is  een met thee doordrenkte theedoek op de verbrande huid te leggen. Verbranden delen insmeren met een gepureerde rijpe avocado verzacht ook de pijn. Ook wordt de huid wel gedept met pepermunt thee of karnemelk op het gezicht om de hitte eruit te halen. Geraspte aardappel wil ook helpen, want zetmeel kan de huid verkoelen.

Ook Sint-Jansolie is een goed middel om de pijn te verzachten. Smeer dit nooit in voordat je de zon ingaat, anders gaat de huid namelijk sneller verbranden. Etherische olie van lavendel heeft ook een herstellende werking. Als het om een groot deel van het lichaam gaat, doe dan wat etherische lavendelolie in uierzalf. Mocht je snachts nog veel last hebben, doe dan twee eetlepels zuiveringszout in een koel bad en dompel hier het lichaam in.


Garnier Ambre Solair Nivea Hydraterende Aftersun Spray wehkamp Al vanaf 9,99
Garnier Ambre Solair Nivea Hydraterende Aftersun Lotion wehkamp Al vanaf 11,99


Zonnebrand producten

2012-2019 © INTERNETADRES ZONNEBRAND.NL DISCLAIMER | CONTACT