WINTERSPORT

Bescherming tijdens de Wintersport

Zonnebrand en wintersportTijdens de wintersport heb je een speciale zonnebrand nodig. De gewone zonnebrandmiddelen zijn vaak gemaakt op basis van lotion die water bevatten. Het gevolg hiervan is dat deze crème en lotions kunnen bevriezen. Die reden worden er speciale zonnebrandcrème en lipsticks verkocht die gebaseerd zijn op lipide stoffen. Bedenk daarbij dat met een snelle afdaling de temperatuur op de huid kan dalen tot wel -20. Gebruik om die reden een crème met een hoge beschermingsfactor. Smeer de huid voor het begin goed in (vergeet niet de overige plekjes die blootgesteld worden aan de zon) en herhaal dit regelmatig gedurende de dag.

Zon veel sterker in een winterlandschap

Globaal is de zon in de bergen twee keer zo sterk als in Nederland. Dat komt niet alleen door de hoogte (zuivere lucht) en de stand van de zon. Meest belangrijk is de weerkaatsing van zonlicht door de sneeuw. Sneeuw werkt bijna als een spiegel en weerkaatst bijna 85% van alle UV straling, zodat de huid het zwaar te verduren krijgt. Zelfs bij bewolkt of niet heel mooi weer, staat de huid dus bloot aan veel UV-straling. Smeer daarom de huid vooraf (en ook gedurende de dag), regelmatig in met een goede zonnebrandcrème, die direct in de huid trekt, zodat deze optimaal beschermd blijft.


Garnier Ambre Solair Garnier UV Ski 2 in 1 ZonnebrandGarnier UV Ski 2 in 1 Zonnebrand speciaal voor de wintersport met SPF 20 wehkamp Al vanaf 9,49
Garnier Ambre Solair Piz Bruin Mountain SPF 15 2 in 1 zonnebrand wehkamp Al vanaf 12,75


Zonnebrand producten

2012-2019 © INTERNETADRES ZONNEBRAND.NL DISCLAIMER | CONTACT